/// Heliga Tisdag!

12 januari / 2014

Heliga Tisdag!

Skaras badhus Vilan

Alla tisdagar jag har möjlighet spenderar jag i vårt härliga badhus.
Från klockan 18,00 är det dämpad belysning, musik och över 16 år som gäller.
Att simma en kilometer är ett mål jag satt upp för mig själv för att efter det njuta av bubbelbad, bastu och massagestrålar.

SPA

Det finns ångbastu som genererar så mycket ånga på tisdagkvällarna att det är svårt att se var det finns lediga platser vilket ger en gemytlig stämning och möjlighet att spontant prata med varandra även om det inte är gamla bekanta man sitter bredvid.

Bubbelpooler finns det både ute och inne och tassa ut barfota genom snön för att krypa ner i det varma vattnet i poolerna utomhus är en tjusning som måste upplevas.
Vanlig bastu finns självklart också - både inomhus med manligt/kvinnligt var för sig och i spa-delen en med stora panoramafönster som vätter ut mot utomhusbadet. Gott om plats och lagom värme, precis som det ska vara i en bastu.
 
I spa-delen finns det även möjlighet att prova på solljus gratis på tisdagarna. Man sitter i solstolar, lapar solljus och lyssnar på vågorna som slår in mot stranden och exotiska fåglar som kvittrar. Där kan man minsann drömma sig bort och även tanka energi.

Massage

Min personliga favorit är den mindre av bassängerna där golvet på tisdag kvällarna sänks till 1,40 och massagestrålarna slås på. Här kan man bli masserad från fötterna upp till nacken med strålar i olika höjd. Bäst tycker jag det är att börja med fötterna och byta stråle för stråle uppåt allteftersom. Det är alltid en härlig stämning där i raden bland masserande besökare.
 
När tiden börjar gå mot stängningsdags och man rör sig mot omklädningsrummet blir det allt som oftast ett dopp till ner i en av bubbelpoolerna. Det är liksom svårt att slita sig.

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-01-12, kl 00:00

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution