/// Pippi på våren!

23 februari / 2014

Pippi på våren!

Rapport

Jag skrev tidigare ett inlägg om att räkna fåglar. Nu har rapporten kommit! I år slogs det rekord i antalet inlämningar som gjordes - hela 23 300 stycket! Det är en ökning med cirka 15 % - härligt. Hur gick det då för min favoritfågel, rödhaken? Jo glädjande nog kan jag meddela att arten förflyttas sig från plats 29 upp en placering till plats 28. Mer finns att läsa på hemsidan sofnet.org

Oförändrat i toppen

Den vanligaste fågeln (enligt rapporterna) var återigen talgoxen. Närmare bestämt så var det oförändrat bland topp 5 - pilfink, blåmes, gulsparv och domherre. Det var först på plats 6 och 7 som koltrasten och grönfinken bytt plats. Många som rapporterade i år berättade att det var färre fåglar än normalt och det håller jag med om. Den milda vintern är nog en orsak då fåglarna har möjlighet att hitta föda utan så mycket hjälp av oss.

Första tranan

Första tranan siktades i veckan vid Hornborgasjön och det om något är ju ett vårtecken. En svala gör ingen sommar heter det så en trana gör nog ingen vår heller men det börjar i alla fall att närma sig. (Bilden på tranan har Simon Olsson tagit. Jag lovar att det kommer att dyka upp fler bilder från honom i bloggen.)

Plus tio grader

Temperaturen har, i förra veckan, varit uppe och nosat på närmare sju grader varmt. Kanske kan det bli tio imorgon, eller till och med över. Idag var det 9,8 grader - snopet nära tio Känns som om snön inte sagt sista ordet ännu men lite försmak utav värme är aldrig fel, eller hur?

Trädgårdsarbete

Igår krattade jag i trädgården och då sjöng fåglarna öronbedövande vackert. Till och med lärkan har kommit och stämt upp i kören. Fåglarna har vårkänslor - inget snack om saken!

Spring i benen

Efter dagens spinningpass hade jag också vårkänslor, precis som fåglarna, så det fick bli ett varv runt elljusspåret på Planteringen. Helt otroligt vad bra vi har det i Skara med närheten till naturen. Det blir ännu mera tydligt nu när våren är i antågande och man vill ut och njuta. Fast jag måste ändå sticka ut hakan och hoppas på snö - våra skidor hänger fortfarande på väggen i källaren och väntar på bättre underlag. Jag hoppas på mars månad men i april, då vill även jag ha värme och sol!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-02-23, kl 19:13

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution