/// Vem är Charlie?

Vem är Charlie?

I fem år har han hälsat på under sommaren. Han har fått oss att skratta och gråta och drömma oss bort för en stund. Och i år är han här igen! Vem han är – jo, Charlies Teater förståss

Succe

Självklart blev premiären en succe i år igen – vem hade väntat sig något annat
Underbara, otroligt duktiga samt ambitiösa ungdomar som har roligt på scenen när dom får göra något dom verkligen trivs med. Och regissörer som verkligen brinner för det här med teater. Återigen - vem är förvånad över succen? Inte jag!

Scen

Första åren med teateruppsättningar var vädret mera oroande. Solen var stark och regnet vått. Numera uppträder ensemblen på en specialbyggd scen och vi i publiken sitter skyddade under ett tak. Perfekt ordnat måste jag säga!

Ungdomar

Cirka 20 ungdomar är med och agerar i föreställningarna och jag nämner inte någon speciell utan gänget är samspelt och alla har sin plats. Och som alltid ger dom allt (och ibland lite till). Det är just det där lilla extra som är så härligt med amatörteater – inga gränser som måste hållas utan här lever man sig in i rollerna som om man vore ett med karaktären. Många mycket bra tolkningar!

Två föreställningar

På eftermiddagen spelas Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter. Astrid är alltid Astrid och ungdomarna får både fram allvaret och dramatiken likväl som både sorgsenheten och glädjen. Bra fångat av regissören My Wagelin!
Kvällsföreställningen är mera för den vuxna publiken och då spelas Hjalmar Bergmans Hans Nåds Maitresse (älskarinna). Pjäsen är en två timmar lång komedi där vi i publiken skrattar gott många gånger och nästan blir lite andfådda när händelserna avlöser varandra i hög hastighet på scenen. Återigen bra regisserat, denna gång av Charlotte Kristensson.

Charlies Teater

Teatern har funnits i Skara sedan 1985 och är en ideel förening med ordförande Charlotte Kristensson. Charlies har många olika grupper och många olika åldersgrupper så man kan verkligen säga att dom täcker in alla som vill syssla med teater i Skara! Och allt i en mycket god Charliesanda

Tur

Såg du inte föreställningarna förra helgen? Var inte ledsen över det! Båda uppsättningarna spelas två helger till! Tur, eller hur!?!
Så spring iväg till turistbyrån i Skara och köp biljetter, eller köp på plats innan föreställningen. Jag lovar: På Båtsmansgården (bredvid domkyrkan) kommer du att bli både lycklig, glad, förfärad och förförd!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-07-24, kl 21:55

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution