/// Ett fantastiskt vidunder!

18 november / 2016

Ett fantastiskt vidunder!

Ta Mr Scamander och visa upp ett Magizoo och blanda in en mugglare och resten blir helt klart vidunderligt!
Och långt ifrån en faktabok i skolan, som ju faktiskt filmen är. En dramatiserad skolfaktabok från Hogwards.

Varför 3D?

Visst är det skoj med flygande objekt och lite mera djup i filmerna men det ÄR jobbigt med glasögon. Har man sen egna glasögon som ska få plats under 3D-ögonen ja, då blir det mer av ett störningsmoment.

70 år före Harry Potter

New York på 20-talet. Underbart filmat som om det vore gjort på 20-talet verkligen. Många små detaljer som skyltar, del av byggnader, dörrar etc som verkligen är helt rätt tidsmässigt. Imponerande!

Den första, av fem!

Mr Scamander kommer, med sin brittiska accent, till New York. Han blir vän med en värdslig (mugglare) och dras in i en jakt på det onda. Det är trollkarlarnas värld blandat med det vanliga New York. Det är barnhem, tunnelbanor och jazzklubbar och en hel massa spännande vidunder som spänner över alla världar. Men när kommer del två? Jag längtar redan!

Rädslan för det annorlunda

Visst är det otäckt och skrämmande med det vi inte kan förklara och det vi inte förstår? Precis så är det i 20-talets New York när vidunder av olika slag finns runt hörnet. Men samtidigt är det roande att se när Dan Fogler, som spelar Jacob Kowalski, lär känna det ena magiska "djuret" efter det andra. Nifflaren är numera någon man minns med stor värme
Det här är en film som man ser med alla sinnen. Det är atmosfär, det är detaljrikedom, det är spännande, det är lika ofta högljutt som lågmält och det är aldrig långtråkigt!
Att få det övernaturliga att samsas med det verkliga på ett sådant genuint sätt - det är magi.

Jens Peterson i Aftonbladet summerade filmen med orden:
"Man kan nynna den fina visan av Olle Adolphson/Beppe Wolgers: Du tror inte på det här eller hur, men filmen handlar om okända djur. Några är stora som hus eller så men de flesta är små mycket små, mycket små.”
Så mitt i prick!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2016-11-18, kl 18:43

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution