/// Ett oväntat WOW!

16 november / 2016

Ett oväntat WOW!

Ett WOW!

Vet du vad ett wow är? Den där härliga känslan av att ge/få något som är sådär härligt speciellt. Det kan vara när allt stämmer på ett spinningpass och tramporna bara flyger fram, i takt till musiken.
Eller det kan vara barnbarnets underbara leende när just jag kommer in i rummet.
Eller när man lyckats med något som man försökt göra om och om igen.
Eller när målvakten i Skara HF räddar en straff och räddar returen också!
Det är WOW!

Ett oväntat WOW!

För mig är det filmfestival. Att boka filmer jag absolut inte alls skulle ha sett i vanliga fall. Att mysa i biomörkret och få en upplevelse jag inte kunnat ana.
Det är ett oväntat WOW!

Jag minns den franska balettfilmen. Ja, du läste rätt: fransk balett
Den var så vacker, så underbar, så oväntat WOW!
Eller filmen om klädskaparen som jag satt och såg på yttersta delen av fåtöljen hela filmen. Jag ville inte missa en scen, en klippning eller ens ett enda ord. Jag som inte ens tycker om mode
Ett riktigt oväntat WOW!
Eller varför inte filmen om Aung San Suu Kyi. Ett människo-öde så starkt att ta sig ut från biosalongen gjorde fysiskt ont.
Ett oväntat, och lite ont, WOW!

Den femtonde

Imorgon är det så dags igen. Dags för årets upplaga av Filmfestivalen i Skara. Den femtonde i ordningen. Det finns trettio filmer att se – jag har bokat biljetter till femton. Troligen blir det några till...
Vad jag mest ser fram emot?
Hm, Pettson & Findus på lördag är ett givet svar. Dagen efter denna på måndag ser jag mycket fram emot. Tjuvjägare; bara för att det är här, i våra trakter. Och Florence Foster Jenkins på fredag för Meryl Streep är alltid Meryl Streep.

Boka dina biljetter på nätet eller köp dom i kassan (med kort, inga kontanter).
Ställ dig i kö in till salongen och väl i dörren: vrid på huvudet åt höger. Där uppe! Längst upp och längst ut! Där sitter jag! Jätteskoj om du kommer fram och säger Hej! Eller om du väntar till efter filmen och diskuterar festivalen, filmer och Livet med mig.
För det är så Skaras Filmfestival är: vi är alla bekanta, vi umgås och pratar, vi gråter och skrattar och vi delar en liten del av våra Liv med varandra.
Kom och var med i gemenskapen! För film ÄR bäst på bio! Och bion heter Grand, i Skara!
YOLO – You Only Live Once

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2016-11-16, kl 21:39

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution