/// Från fly förbannad till eurofori...

13 mars / 2014

Från fly förbannad till euroforisk glädje!

Det händer inte ofta att jag blir arg, och ännu mera sällan att jag blir förbannad. Sårad av något någon säger eller gör mot mig kan jag bli, men förbannad - sällan.
Nu blev jag arg - rosenrasande, tokförbannad, snudd på hjärnblödning och svart i ögonen. När någon inte håller ord eller ljuger eller luras...strunt samma vad det var.

Blixt och dunder

Tänk dig en tecknad film! Tänk dig en figur som sakta färgas röd nerifrån fötterna och upp mot ansiktet. Ögonen blir svarta och tränger ut från huvudet och vit rök börjar bolma ur näsan och ögonen. Precis så har jag känt mig! Kroppen började sakta men säkert blåsas upp inifrån och om det hade varit en tecknad film hade jag blivit rund som en boll för att sen explodera i ett moln av blixtar och dunder. Som tur är så blev det inte så.

Vad göra?

Ilska är inte bra, det vet jag, så för att lugna ner mig gjorde jag en plan. Först skulle allt som förknippades med ilskan bort. Steg två blev en promenad och det kan jag säga att min runkeeper fick nästan frispel med den hastigheten som jag promenerade ner till stan med! Jag kan inte säga att jag njöt av vare sig promenaden eller vädret men det kändes dock skönt en stund.

Spinning

Steg tre i min plan blev ett spinningpass på gymmet. Jag berättade innan för instruktören (vare sig hon ville höra eller inte) hur förbannad jag var och sen gick jag in till cykeln och tänkte trampa tills jag inte orkade längre. Passet började lite trevande och jag drog på styrka och mosade iväg. Sen hände det - det som gör vår stad Skara så personlig. Låt efter låt - musik efter musik - allt från Volbeat och Barbados till Tabata och Disco, allt är mina favoriter att trampa till!
Instruktören blandar helt underbart alla energigivande, medryckande stycken som jag gillar!

Ilska blir glädje

Sakta men säkert känner jag hur min ilska byts ut mot glädje. Jag känner hur mungiporna dras uppåt och hur jag till och med sjunger med, dock något andfådd (tur musiken är hög!).
Tack underbara, underbara Jenny Mini för musiken, glädjen, positiv energi och dansen!

Kontentan

Låt inte ilskan ta överhanden och få dig att explodera. Hitta ett utlopp för energin! Gå ut och gå eller spring, skriv ner dina känslor eller gå på pass på ett gym - gör vad som känns bäst för just dig.
Och om du inte har provat spinning - gör det! Häng med på ett pass med mig om du vill, det är så himla kul och ger så mycket energi och glädje!
Och Jenny! Disco kommer aldrig att dö ut - den är här för att stanna! Så det så!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-03-13, kl 18:58

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution