/// Skara Filmfestival dag sex!

18 november / 2014

Skara Filmfestival dag sex!

I vår precis lagom stora småstad Skara har vi förhandspremiärer och besök av både författare och regissörer! Det är stort

Gentlemen

Klas Östergren har skrivit romanen som ligger till grund för filmen. Både han och regissören Mikael Marcimain var i Skara på förhandspremiären (den har inte premiär förrän i december). Vi, i publiken, fick ett långt samtal med dessa båda herrar efter filmen, och att verkligen ta sig tid och möta publiken och bjuda på sig själva, är ödmjukt proffsigt!
Filmen är rörig och rörlig och jag hade både svårt att riktigt hänga med i svängarna och tyckte att den var förutsägbar. Med andra ord har den flera bottnar och är troligen bättre andra gången man ser den. Vissa filmer kräver ju både eftertanke och ett återseende.

Winterbottom

The trip to Italy är film nummer två i samma tema. Den förra kom ut 2010. Med vansinnigt mycket nonsensprat och torr, engelsk humor reser två herrar runt i Italien och proväter sig igenom restaurang efter restaurang. Man ska dock inte låta sig luras och tro att filmen handlar så mycket om mat utan det är mera herrarna själva som tar plats. Dom prövar varandras tålamod och jag kan inte låta bli att fundera över hur mycket Michael Winterbottom verkligen fick regissera. Det känns snarare som om huvudrollsinnehavarna styr både innehåll och framförandet.

Gemenskap

Onsdag är sista dagen på Skaras filmfestival och då smäller jag till med alla tre filmerna.
I år har jag inte sett så många som jag brukar men gemenskapen, kring dom jag varit på, är det inget fel på. Åldern på mina stolsgrannar har varierat från knappa 20 till över 70 år. Fast det är inget man känner av för inför filmerna är vi alla jämnåriga och trivseln är total! Och vi umgås och pratar även då det många gånger är första tillfället vi ses.
Grandbiografen är precis lagom stor och har bra ljud och sköna fotöljer. Lägg sen till att det visas film alla dagar i veckan! Bättre kan det inte bli, eller hur!?!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-11-18, kl 23:52

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution