/// Mett i Väla

6 juni / 2014

Mett i Väla

Idag är vi stolta! Idag är det solsken! Idag firar vi Sverige och oss! Precis så skrev jag i sociala medier imorse och la ut en bild på vår hissade svenska flagga, från Malmslunds Gård.
Självklart menade jag vår nationaldag främst och vår förlovningsdag i synnerhet

Jag menar också att vi ska vara stolta över att bo i ett sånt vackert och välmående land som Sverige. Ett land med en natur så underbart fräsch att Monet skulle bli grön av avundsjuka (ni vet han som målade tavlor, med bland annat näckrosor, som man kunde drunkna i för dom var så vackra!). Och också ett land där vi kan, och bör, vistas ute och njuta av alla årstider och skiftningar så mycket vi bara kan.
Ett land med mångfald

Vi som bor i Skara ska minsann också vara stolta över vår hembygd.
Idag har det varit På Landet-festival och nationaldagsfirande. Det har varit hönsbytardag och simultanschack. Det har varit trav och sommarland har öppnat för säsongen. Och det har varit Skararacet med kändisar som Johan Wissman och Tom Kling-Baptiste! Det var bara ett axplock av allt som händer. Med andra ord: vi har förmånen att bo i en bygd där det hela tiden händer härliga saker som vi skarabor får vara delaktiga i.
En bygd med mångfald

Och stolta ska vi vara över alla som sätter Sverige och framförallt Skara på världskartan.
Bert Karlsson som är en vandrande (telefonpratande) reklampelare för vår bygd, nu senast genom inspelningar av ett nytt, spännande matprogram som ska sändas i TV.
Bröderna Ymer som spelar tennis som får oss att hålla andan, och bli stolta som tuppar!
Vår härlige domprost, Åke Bonnier, som gång efter annan levererar i sina tal både i och utanför det kyrkliga rummet. Om ni inte följer honom på twitter så börja och missa absolut inte hans blogg!
Vackra Charlotte Nordström som ser till att politikerna i Stockholm (och övriga Sverige) minsann inte missar att Skara finns – och är att räkna med!
Profiler med mångfald

Ja, det är i vår del av världen det är gött att leva! Och det ska vi inte skämmas för att vara stolta över! Vi ska hissa vår svenska flagga och vara stolta över att vi bor Mett i Väla – mitt i mångfalden!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-06-06, kl 21:06

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution