/// Skaras Sommarställe!

18 juni / 2019
Taggar: 2019

Skaras Sommarställe!

Sommargården
Bästa offentliga platsen jag vet om sommaren är Sommargården Planteringen i Skara. Där kan jag vara inne och mysa vid brasan om det är kallt. Kanske spela ett brädspel eller lägga puzzel.
Eller så leker jag med barnbarnen i lekhörnan. Det finns massor med lego, duplo och en affär samt bilar, dockor och mjukisdjur att användas av alla besökare. Och böcker förståss. Så mysigt att krypa upp i soffan och ha en lässtund.

När jag blir sugen på något sött finns caféet med (nästan) oändligt med gott fika. Och är jag hungrig blir det en macka. En macka med massa gott på och grönsaker i mängd.

Är vädret fint sitter jag självklart ute i det gröna. Helst uppe vid den porlande dammen. Ja, om platsen inte är upptagen förståss, fast då möblerar jag om och flyttar bord och stolar dit upp.
Det fläktar nästan alltid uppe på Planteringen så värmen blir lagom.

Vet du!? Om det är mittemellanväder... Då sitter jag på solverandan och fikar. En glasveranda likt den vi hade när jag var liten. Fullkomligt älskar den!

Bagaren
Mackan jag nämnde tidigare. Det är inte vilken macka som helst.
Nix! Den är gjord på Albin Ahlmans underbara goda nattjästa bröd.
Ja, Jösses vad mumsigt det är.
Nybakat och varmt eller någon dag gammalt: lika gott! Och en tunn skiva i brödrosten - oh-la-la!
Ja, med namnet HimlaGott Bageri är det självklart att brödet är just - Himla Gott

Evenemang
Massor med olika evenemang finns det på Planteringen under sommaren och ända till slutet av augusti. Musik, kakbuffé, föreläsningar, firande av rulltårtans dag och mycket mer.

Det finns också en 12-håls minigolfbana, boulebana, fotbollsplan och sandlåda och gungor. Motionsspåret startar granne med gården och det finns gott om plats att parkera både bil och buss på.

Vandrarhem finns det att hyra in sig i om man är på semester och på Planteringen kan sällskap boka in sig, även utanför öppettiderna.
I år håller Sommargården Planteringen öppet maj-september.
Juni, juli och augusti fem dagar i veckan samt maj och september är det öppet under helgerna.

Våfflor
Oj, jag höll ju på att glömma:
Varje torsdag serveras det våfflor.
Ja hoppsan vad goda dom är! Det blir alltid fler än en...

Skaras Sommarställe
Jag skrev att det var min bästa offentliga plats och jag törs absolut sticka ut hakan och säga att du kommer tycka det du också!
Vi ses där

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2019-06-18, kl 11:27

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution