/// Tankens makt!

2 februari / 2014

Tankens makt!

Huvudet mot benen

Jag tycker om att träna och jag älskar spinning, ingen som känner mig kan ha missat detta. Från början var det härligt att cykla till musik och i grupp - även om man inte fysiskt kommer någon vart på en motionscykel inomhus . Med tiden har träningen ändrat karaktär och jag älskar utmaningen i att klara saker jag inte klarat tidigare. Att cykla hela Barbados-medleyt i högt tempo och orka! Det är "huvudet mot benen" som en av våra underbara instruktörer, på ett av Skaras gym, säger!

Det sitter i huvudet

Att orka och att utmana sig själv, jag tror det är det som är grejen. Man har en viss vikt på stången eller hantlarna och är helt slut men ökar på några kilo och ta mig 17 visst orkade man lite till. Det sitter i huvudet och kan man bara komma förbi det så känns det underbart. Sen får man självklart tillåta sig att vara trött, svag och inte orka. Ingen är en övermänniska! En personlig tränare kan ge en extra skjuts till träningen om man känner att lusten och engagemanget inte är på topp under en längre tid.

PT - Personlig Tränare

En PT behöver inte vara Prins Daniel eller en Gladiator. En PT kan vara en träningskompis, en instruktör på gymmet eller varför inte ditt eget barn!
Jag har förmånen att emellanåt få träna med dottern och jag kan lugnt säga att det är svårt att smita undan. Jag menar inte kan man hoppa över att gå till gymmet om hon är där och väntar. Och när vi väl är där måste man köra på och inte maska för man vill ju inte vara sämre än ungdomarna . Skämt å sido, vad jag menar är att få lite draghjälp emellanåt och lite pepp är inte fel utan precis vad vi behöver.

Våga fråga

När jag började träna smög jag mest omkring och försökte att inte synas. Jag satt bara på de maskiner som jag kunde och höll mig till vikter som var bekväma. Instruktörerna på gymmet lockade efter ett tag fram både viljan och modet att testa nytt och att gå utanför bekvämlighets-zonen. Gör inte som jag utan våga fråga! Prata med instruktörerna, prata med oss som tränar (kanske inte precis mitt i träningen men före och/eller efter) och våga prova. Boka upp dig på ett pass och testa vad som blir din "grej"! Det ska vara sköj att träna - det är sköj! Och en underbar gemenskap! Allt sitter i ditt huvud - våga utmana dig själv

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-02-02, kl 00:00

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution