/// Utmaningen

Utmaningen

Du som gått ner 47 kg och minskat i BMI från 42 till 22 och minskat i fett procent från 34 till 20 - du vet ju hur man gör!
En hemlighet: att gå ner i vikt och minska i omfång är den enkla biten; att motivera sig att fortsätta och att hålla de bra resultaten - det är utmaningen! Balansen är utmaningen!

Hjärnan

En annan utmaning är att få hjärnan att förstå att man faktiskt blivit smalare. När jag (mycket sällan) handlar kläder går mina fossingar fortfarande till dom stor-stora storlekarna. Sen får jag jobba mig neråt tills jag hamnar rätt. Ja, om jag nu inte har med dottern för då står hon redan vid dom mindre storlekarna och ser uppfordrande ut! När ska du fatta, mamma? Du är smal, säger hon med en röst som kunde väcka upp en björn i ide! Ja, ja, svarar jag! Det hjälper inte att jag hör vad du säger när min hjärna är i en annan dimension
Jag tror alla som gjort en liknande resa som min kan känna igen sig i att ett foto från förr nästan är chockerande overkligt att se. Men hallå! Såå stor har jag väl aldrig varit, eller..?

Balansen

Vissa dagar är en utmaning i sig! Bara att finnas till och hantera vardagen kan kännas oövervinnerligt. Och andra dagar svävar man runt som på små moln – tänk att det kan vara så olika. Undrar vad det är som triggar än den ena än det andra...det behöver ju inte vara något stort utan bara en sinnes-stämning.
En sak har jag lärt mig och det är balans. En utmaning i sig men prio ett i livet är att få till balansen. Balansen mellan mat, träning, vila och stress! Och hej vad det är enkelt att skriva, men vansinnigt svårt att omsätta i verkligheten. Jag var på en föreläsning med Mårten Nylen – han som tränar deltagarna i biggest loser! Han poängterade vikten av balans och gav bra verktyg i hur man kan tänka. Om ni får möjlighet – gå på en av hans föreläsningar!

Engreb

Utmaningar kan också vara positiva så klart! Som när jag fick frågan om att blogga här på LoveSkara. Den utmaningen har resulterat i att jag numera även har min egen privata blogg, Engreb, där jag är lite mer personlig än här på LoveSkara. Just nu skriver jag mycket om träning för sommarens utmaning heter Sommarkampen och är i regi av Hälsostudion i Skara. Där får vi också verktyg för att må bra och för att klara balansen, speciellt när livet åker bergochdalbana med oss. Engagemanget från våra Vänner med stort V, tillika instruktörer, är rörande.

Väder

En annan utmaning just i dagarna drabbar alla oss som håller på med väder! Varför är det så kallt? När kommer sommaren? Varför är det så torrt? Varför regnar det så mycket? Och hur kan det hagla när det är sommar? På nyheterna rapporterades det om att vi till och med tar ut vår ilska på meteorologerna, som om det skulle vara deras fel att det just nu är lågtrycksbetonat väder
Nej, fram för mer balans även här! Är det inomhusväder – passa på och besök ett museum eller gå till biblioteket och låna en bok som du kan kura ihop dig i soffan och läsa. Är det utomhusväder – sätt dig på ett fik i Skara och titta på människor och njut av väder och vind (och gofika ). Eller varför inte åka och bada på Vilan – både för inomhusväder och utomhusväder! Snacka om valfrihet bättre det än att klaga och vänta på ”bättre tider”, eller hur!?!

Själv ska jag nu anta utmaningen och skapa några spinningpass som jag ska köra i sommar! En blandning mellan fart och styrka och härlig musik – det kallar jag bra balans!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-06-27, kl 10:13

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution