/// Att Ge är att Få

1 april / 2017
Taggar: Skara, 2017

Att Ge är att Få

Det finns så många insamlingar att medverka i! Det finns så stort behov! Alla kan vi bidra med något! Och ger vi så får vi! Känslan av att faktiskt just lilla jag har bidragit! Att ge ÄR att få

Personligt

Sjukdomar och kanske främst cancer berör oss alla. Alla har vi någon i familjen, i släkten, bland vännerna och i bekantskapskretsen som drabbats.
I min ålder läser jag dödsannonserna i tidningen alltid med en klump i magen: alldeles för ofta finns där någon jag har en relation till...
Det känns!
Självklart är det inte bara den som drabbas som känner utan vi, människorna runt omkring, har också många, många känslor.

Och det är okej att känna:Ung Cancer

Just Ung Cancer har varit mitt främsta val att bidra till sen 2010 när dom startade.
Det var vännerna Julia Mjörnstedt och Hanna Wekell som genom Julias cancerbesked några år tidigare kände sig ensamma med sina känslor.
Dom hade inte hört talas om några andra unga vuxna som fått ett cancerbesked och dom träffade inga i samma ålder på sjukhuset. Något saknades för personer mitt emellan barn och vuxen.
Dom kände att dom tillhörde en grupp som befann sig i ett mellanläge. För gamla för att vara barn. För unga för att vara helt och hållet vuxna. En bortglömd grupp i samhället och sjukvården.

Så dom bildade den ideella verksamheten Ung Cancer som idag har 3000 medlemmar.
2011 släppte dom filmen här ovan och 2013 vann dom priset som Årets Eldsjälar

Filmen och vinsten gjorde att Ung Cancer uppmärksammades av fler och vi är många som fortsätter att bidra genom att köpa deras produkter och skänka en slant.

Petersburg

Förra året startade några fina medmänniskor en insamling till cancerfonden för att hedra en vän som året innan gått bort i cancer. Men evenemanget bestod inte bara av att samla in pengar utan blev så mycket mer.

När vi kom till Petersburg var där som en lång, lång orm av människor som slingrade sig fram till bordet där vännerna stod och administrerade det hela. Många var vi som promenerade och före eller efter skänkte en peng i insamlingen.
Närmare bestämt drygt 600 personer som tillsammans samlade in hela 72 620kr!
Inte bara en insamling utan en härlig gemenskap både i den ringlande kön och vidare ut i valfritt spår. Som sagt gemenskap, motion och insamling: genialt

I år gör vi det igen: träffas i Petersburg, 15 maj 17.30 till 19.00.
Bjud in dina vänner och ta med släkten så ses vi där!

Hospice Gabriel

Ett hospice ska aldrig hotas av nedläggning.
Ett hospice ska vara en positiv plats utan oroväckande pengamoln över sig.
Ett hospice ska finnas just därför att det behövs.

Hospice Gabriel i Lidköping har det inte alls så ohotat, så molnfritt och så lugnt och värdigt som sig bör.

Tyvärr finns det avtal, lagar och regler som styr och medan vi väntar på en, förhoppningsvis snar, lösning har Elin Öberg gjort ett inlägg på facebook.
Hon startade något som både riksmedia, svt och närliggande storstads tidning uppmärksammat.
"Här känner jag att man vill hjälpa till", säger Elin i sitt inlägg och utmanar alla hon känner och inte känner att vara med och stötta.
Med ett enkelt swish samlades det in hela 120 000kr under första dagen och efter att hon frågat om lokala företag vill vara med är nu summan uppe i 230 000kr

Elin är en vardagshjälte och eldsjäl i samma person! Jag är så stolt över att bidra!

Att ge är att få

Alla kan inte göra allt men alla vi kan göra något, eller hur!?!
Du väljer själv hur du vill bidra och jag har valt att berätta om hur jag gör.
Sedan är valet alltid ditt!
Valet är alltid fritt!
Men det är svårt att låta bli...
...för att Ge ÄR att Få

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-04-01, kl 15:32

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution