/// Första, av fyra!

Första, av fyra!

Första advent på söndag - tid att njuta! Och det är bara början - En fantastisk jul i Skara väntar

Julstaden Skara

I helgen finns det så mycket att göra i Skara så det gäller att ha lite koll minsann!
Det är scenframträdanden på Stortorget, föreningslivet firar advent på Klostergatan och i Olins park är det full fokus på Barnens jul. Lägg sen till matmarknaden på Hötorget där lokal mat, godis och annat smått och gott finns till försäljning. Bättre kan väl inte adventstiden starta, eller hur?

Julmarknad

Butiker och julmarknaden öppnar klockan ett på söndag. Kärvar utav scouterna är ett måste så småfåglarna får sitt ända fram till våren Vidare vet jag från säker källa att julgodis finns för provsmak i minst en utav bodarna på Hötorget. Givet är att köpa några påsar hemlagat att ha till godisbordet
På Marumsgatan tillverkas det också en isskulptur som ska vara klar till klockan 14.00!

Tomteparad

Klockan 16.00 cirka, startar tomteparaden. Väntan brukar kännas olidlig där vi står (man ur huse) och stampar med fötterna i väntan på kortegen. Men sen kommer dom! Och då är all kyla som bortblåst! I år viskas det också om att tomteparaden blir längre än någonsin och du kan både rösta på bästa ekipaget på LoveSkara och tävla om bästa tomteparadsbild.

Kråkjul

Vid museumet och Kråks herrgård är det julmarknad i år igen. Både diverse mat, godis och hantverk kan inhandlas - kanske hittar vi några julklappar att ge bort

Klockspel

Medan sista skälvande minuterna sniglar sig fram innan tomteparaden kommer får vi alla spetsa öronen lite extra. Domkyrkans nya klockspel kommer nämligen att höras 15.55 - missa inte det!
Adventsgudtjänsten klockan 11.00 och Adventskonserten klockan 14.30, båda i Domkyrkan, är höjdpunkter för många i advent. Alla behöver vi stanna upp en smula i alla bestyr och verkligen njuta av tiden som är, och var är väl ett bättre ställe för det än i vår vackra kyrka.

Bilden av Skara

Missa inte heller att, på fred/lörd, gå in på Ugglan och få ditt exemplar av "Vanliga människor glömmer och går vidare" signerad av bästa Anne Liljeroth! Bok två som utspelar sig i Skara! Den första heter Bara människor. Anne skriver målande och ger sin bild av vår stad och människorna i den. Läs, läs, läs!!!

Vilken är din bild av Skara?
Min bild är: Den helt underbart lagom stora småstaden med närheten till allt jag behöver

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-11-27, kl 14:50

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution