/// Vad är kultur för dig?

4 mars / 2017
Taggar: Skara, 2017

Vad är kultur för dig?

Är det sång och musik, teater och opera, konst och föreläsningar eller är det till och med allt som innefattar människor?

Betydelsen

Ordet kultur har främst två betydelser i ordboken: andlig (konstnärlig) odling och socialt överförda levnadsmönster.
Visst kan kultur kännas konstnärligt. Allt vi skapar gör oss till konstnärer, eller hur? Det behöver inte vara att måla en tavla eller att skriva poesi utan det är lika mycket att göra ett spinningpass med en tanke bakom eller att bjuda in till en måltid som du komponerat.

Kultur är levnadssättet hos ett helt samhälle har jag hört någon säga och det summerar det hela gott!

Skara är en kulturstad

Här finns vackra hus, gamla ruiner och självklart Domkyrkan. Sen finns det människor! Människor som skapar. Människor som skapar möten. Människor som skapar möten som ger oss upplevelser.
Och möten mellan människor ÄR kultur!

Jag älskar ord!

När man bloggar är det nog ett krav: att älska ord!
Jag älskar hur orden hör ihop, hur ord får andra ord att växa och hur orden tillsammans kan göra skillnad. Orden möts i min blogg precis som människor möts inom kulturen.
Vänta lite!
Du kan till och med läsa meningen men byta ut ordet ”ord” mot människor:
Jag älskar hur människor hör ihop, hur människor får andra människor att växa och hur människor tillsammans kan göra skillnad. Människor möts i min blogg som orden möts inom kulturen.
Fint!

Att utveckla kulturen

Att få orden att samspela och växa är som att ge människor möjlighet att utvecklas. Att mötas i sammanhang som inte är dom mest självklara och att göra det med glädje: Det Är Kultur!

Jag hade absolut ingen aning om mängden av föreningar och möten mellan människor vi har i Skara. Det finns en sida på Skara kommun som ger en överblick, och flikarna är många.

Sociala medier är jättebra när det kommer till information. Facebook är ett lysande forum. Här kan du följa Skara Skolscen, Charlies Teater, Västergötlands Museum, Biograf Grand, Bio Kontrast, Skara Kommun och många andra sidor. Ja, LoveSkara också förståss

Vill du dessutom följa en sida som ger dig en lite större bredd?
Då är Kultur i Skara sidan för dig. In och gilla! NU!
Bakom rubriken Kultur i Skara finns kulturutvecklarna Johan Frick och Johanna Andersson.
Deras vision är: att ta emot och sprida information till så många som möjligt så att fler och fler får ta del av Skaras kulturutbud
Härligt!

Vill du också få information i mail ska du absolut prenumerera på pågångbladet!

Ut och var kultur!

All mänsklig aktivitet är kultur! Det är kultur att småprata i kön på ica eller att byta ideer medan vi väntar på bussen och det är kultur att träffas över en fika eller att gå på en föreläsning och det är kultur att gå på bio eller att se en utställning eller en barnteater.
Kultur är möten! Kultur är möten mellan människor! Kulturen är vi och vad vi gör den till!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-03-04, kl 13:11

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution