/// Invigning - Vi Ses Väl?

Invigning - Vi Ses Väl?

November kan vara grå, lång och trist men inte i Skara! Här händer det grejer minsann! I november kommer vi att mingla, uppleva premiärer, beröras, mötas och få underbara minnen.
I Skara händer det!

Filmfestivalen ger minnen för livet

Skara Filmfestivals invigning är imorgon! Ja, äntligen säger jag som den festivalnjutare jag är! Det finns fortfarande biljetter kvar till flera av filmerna så gå in och boka medans tid är.
Vad är bäst med Skaras festival funderar jag över:
Är det utbudet av filmer som är så brett att ALLA kan hitta något (och jag hittade 19!)?
Är det gemenskapen i tältet före och efter filmerna? Själva minglet! Där vi fikar, lyssnar på musik, sitter ner och landar mellan filmerna och där förväntan inför nästa film fullkomligt uppslukar oss!
Är det alla möten? Möten med alla filmentusiaster, med alla bekanta som träffas och hälsar. Möten med medlemmarna i Skara Bio Kontrast som pratar inför varje film, och ger oss en förväntan som byggs upp så hjärtat slår det där extra slaget.
Möten med alla skådespelare på duken (och ibland i verkligheten – i år Helena Bergström) som vi lär känna genom att vi dras med in i historier som berör och griper tag. Jag minns fortfarande filmen The Lady! Den handlar om Aung San Suu Kyi som satt i husarrest under många, många år i Burma. Hon fick Nobels fredspris 1991. Nu i dagarna vann hon valet genom att få en överväldigande majoritet av rösterna. Mötet med henne räknar jag till ett av dom starkaste under alla filmfestivaler!

Skara Skolscen berör

Helgerna 21-22 och 27-28 november spelar eleverna, som går sin sista termin på skolan, upp sin slutproduktion. I år är det Grandavägen 7 som eleverna tar sig an. Föreställningen handlar om Frida, en synsk flicka, som har de döda lika närvarande som de levande i sitt liv. Det kommer att bli många känslor inom teaterns väggar – många möten – och många minnen att ta med oss!

Mingelkväll

Vilken kväll är bättre för en premiäröppning än Filmfestivalens invigningskväll? Självklart ingen! Josefin har verkligen tänkt rätt! Innan jag beger mig till biograf Grand kommer jag självklart att mingla runt på nya innestället i stan – Mix&Go.
Klockan halv fem, på Marumsgatan 6, då är det äntligen dax! Som jag har längtat: nu får vi äntligen det där stället för påfyllning som vi i Skara har saknat.
När du vill äta fräsch sallad till lunch, när du vill inhandla musli till frukostfilen, när du behöver fylla på din shaker på väg till gymmet, när ditt mellanmål ligger kvar hemma på bänken eller när ditt blodsocker är i botten efter shopping eller möten på stan. Det är då gott folk, det är då vi kommer att gå till Mix&Go! Det är då Skaras nyaste salladsbar finns där som en hjälpande hand, som en kär vän, som en lunchdate!

Lycka

Festivalyra, premiärer och mingel! Och vi är delaktiga! Jag är så glad att det är just här, i universums mitt, som jag bor!
Det är i Skara det händer – den helt underbart lagom stora småstaden

/Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-11-11, kl 07:51

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution