/// På söndag färgas Skara lila!

20 mars / 2014

På söndag färgas Skara lila!

Klockan 16,00 är det dags att sitta bänkad i Skara idrottshall för att ge tjejerna i Skara HF allt stöd vi kan – det handlar om handboll, gott folk! Och inte vilken match som helst utan sista matchen innan kvalen startar. Skara HF möter Eskilstuna GUIF.

Publikfest i "borgen"

Jag är inte en inbiten handbollsfantast som sett alla matcher år efter år. Jag började gå på matcher så sent som i höstas men blev fast direkt. Vilken stämning – vilken folkfest – vilket tryck! Jag kan försöka beskriva hur det är att sitta på läktaren och klappa taktfast, jubla och applådera när det blir mål och känna hur hjärtat slår extraslag när spänningen går att ta på. Men bättre än en beskrivning är att uppleva det hela själv, och på söndag har just DU förmånen att kunna vara med där det händer. Det är en publikfest som får Ullevi och Globen att blekna i jämförelse!

Rekord

Topp 5 publiksnitt för svenska damhandbollsklubbar i Sverige ser ut som följer:
1. Skara HF 685
2. Boden Handboll IF 658
3. IK Sävehof 627
4. Lugi HF 588
5. Skövde HF 501
Ja, ni läser rätt – Skara leder i publiksnittet per match. Och då pratar vi etta i publikligan bland samtliga damhandbollsklubbar i Sverige! Om vi blir 850 personer i publiken på söndag passerar vi 700 i snitt. Det ni!

Upplevelse - Inlevelse

Att sitta på läktaren under en match med Skara HF är så mycket mer än bara handboll.
Ni får se Niclas Brinkhammars coola tränarstil. Han styr laget med fast hand och när motståndarlagets tränare bryter ihop eller gapar sig hesa (och till och med får varningar från domarna) då står Brinkhammar vid sidan av planen och utstrålar lugn och trygghet.
Ni får också se Malin Walette och Ulrik Aronsson. Ulrik är målvaktstränare och båda målvakterna i laget visar att det han tillför fungerar. Malin är assisterande coach och tränar fys med laget. Vill du också träna med Malin så har hon pass på Hälsostudion i Skara och dom passen är minsann ingen ”walk in the park” utan härligt svettiga och efteråt hittar man muskler man inte trodde fanns. Hon har en underbar inlevelse och kan entusiasmera även en gammal tant som mig på passen.
Under hela matchen håller Jessica Karlsson ordning på siffror och i mikrofon ropar hon ut vem som gjort mål, blir utvisad och annat viktigt att hålla reda på. Vissa människor har en röst man vill lyssna på – Jessica har en sådan. Precis lagom högt och med härlig inlevelse delger hon oss all viktig information.

Purple Corner

Lagom högt upplevs kanske inte supporterklubben Purple Corner. Snarare är det ett taktfast trummande, ett (nästan) öronbedövande trumpetblåsande och ett applåderande som saknar motstycke. Men det är positivt! Det är stämningshöjande! Det är mäktigt! Eller som SkaraHF twittrade efter förra hemmamatchen: ”Stort tack till Purple Corner som grundlade för den mäktiga stämningen idag. Bara Gud vet hur taket fortfarande kan sitta kvar!”

Så slut upp med Purple Corner och bli en del av den 8:e spelaren på hemmamatchen i ”borgen” på söndag klockan 16.00 – du kommer inte att ångra att du kom, jag lovar!
It ain't over before...

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-03-20, kl 21:48

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution