/// Blommor och bi...l: i strålkasta...

16 februari / 2017
Taggar: Skara, 2017

Blommor och bi...l: i strålkastarljus

Att bli egen företagare. Att vara egen företagare. Att vara egen företagare i Skara.

Så många

Det finns många kreativa, ambitiösa människor. Så många positiva, engagerande och roliga människor. En del av dom är egna driftiga företagare. Tre av dessa kommer hamna i dagens blogg.
Det finns fler såklart, så varför bara tre?
Well, denna veckan dessa – andra veckor andra. Läs mina tidigare inlägg och du kommer hitta fler och följ mig i framtiden och...du kommer få fler!

Blomster

En blomma är inte bara en blomma! En bukett kan innehålla (nästan) vad som helst.
Ett blomsterarrangemang kan, bokstavligen, take your breath away.
Välkommen till Tess värld!
Therese Larikka hade en butik på järnvägsgatan men tiden räckte inte till att driva den. Mycket ledsamt men samtidigt positivt att ett litet frö kan gro och bli så omtyckt och så stort att tiden inte räcker till.
Numera finns Tess Floristdesign på Vallgatan och tack och lov för detta. Vi kan köpa våra lokalodlade tulpanbuketter på våren, solroser i alla dess former under sommaren, höstbuketter som står fina en hel månad och hyacinter både på längden, tvären och höjden till vintern.
Ja, tulpanerna är från Lundsbrunn så lokalodlat är det. Nästan grannodlat
Och höstbuketten stod vacker och fräsch i en hel månad i vårt hus och efter det sparade jag en del av innehållet för egna kreationer. Vilken annan bukett kan tävla med det?
Hur lyckas hon?

Kärlek

Jag tror det beror mycket på kärleken. Kärleken till hantverket, kärleken till att skapa fritt i att vara egen företagare och kärleken till Kärleken.
För granne med Tess Floristdesign finns Tess Bilvård och Service och där huserar Kärleken. Han heter Ari Larikka och är Tess man och livskamrat.

Bilar

En tvätt är inte bara en tvätt. En service kan innehålla (nästan) vad som helst.
En lyktrenovering kan, bokstavligen, take your breath away.
Välkommen till Aris värld!
Ari är mannen som arbetat med smide och bilar mer eller mindre hela sitt liv. Hans far var bilmekaniker och redan som 12-åring fanns Ari under motorhuvarna som en extra hjälp. Han har också drivit en bilvårdsanläggning i annan stad men det var innan Tess förståss.
Smidesdelen av verksamheten spänner över båda företagen och är du på jakt efter något spännande till trädgården är det här rätt forum.

Annars är det lackförsegling, vaxning, invändig rekonditionering, lättare service och bilreparationer samt biltvätt som är i ropet. Företaget ökar mest hela tiden och jag förstår varför. Varje gång jag varit där har det alltid slutat med trevligt småsnack och kanske en kaffe. Service och bemötande ÄR viktigt och att kunna komma in med bilen på drop-in är inte fy skam.
Biltvätten sker förövrigt alltid för hand och resultatet är skinande. Och doften! Oh-la-la

Helhetslösningar är grundkonceptet och recensionerna på facebook innehåller ord som: snabbt, gott kundbemötande, bilen och ägaren nöjda, bra service och prisvärt.

Samarbete

Tess Floristdesign har bland annat samarbete med Design och Sömnad i Skara
och Tess Bilvård och Service har bland annat samarbete med Skara Däck och Fälg.
Samarbete är bra! Samarbete i Skara är bra!
Att handla och använda butiker och service i Skara är bäst!

Lysande

Min beundran når oanade höjder när det kommer till Ljusakuten i Skara. En driftig ung man med en dröm och en ide som han förverkligar och förvaltar. Kunde inte vara stoltare över att jag har arbetat ihop med Herr och Fru Ljusakuten och sett deras engagemang leda till eget företagande.
Det handlar om LED! Det handlar om billampor, belysning och ficklampor! Det handlar om att vilja synas och få andra att se.
Hm, ordvitsen kanske var sådär men du förstår vad jag menar, eller hur!?!

Jag bor på landet och att köra bil i mörker, och kanske främst i skymningsljus, kan kännas otryggt. Att då köpa och montera på LED-belysning som verkligen lyser både långt och brett är det bästa jag gjort. Djuren finns självklart kvar vid sidan av vägen skillnaden är att jag ser dom betydligt tidigare. För att inte tala om alla gående, med och utan husdjur, som jag ser tillräckligt långt bort. Jag slipper få galopperande hjärta när reflexerna har lämnats hemma.
Använd Reflexer I Trafiken

Nästa projekt (efter bilarna) är att byta till LED utomhusbelysning. Oönskade besökare kommer att dra sig för att komma in på min gård och fyrbeningarna kommer jag kunna se så mycket tydligare när dom mumsar från träden.

Nästa helg

25 februari kommer jag också att bli imponerad och bländad. Årets Idrottsgala i Skara går av stapeln och där har vi verkligen möjlighet att mingla, njuta och bli lite lagom starstruck.
Du har väl röstat? Och tävlat?

Det är underbart att bli bländad av alla dessa entreprenörer och visst kittlar det till lite att kanske, kanske skulle jag också vilja/våga/kunna...

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-02-16, kl 17:35

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution