/// Musik ska byggas utav glädje...

10 mars / 2017
Taggar: Skara, 2017

Musik ska byggas utav glädje...

...av glädje bygger man musik


Musik ska byggas. Riktig musik knåpas fram ton för ton, stämma för stämma och varje instrument får sin egen funktion och plats. Då blir det känsla, inlevelse och musikglädje.
För visst är det så – vi blir glada av musik!
Korna mjölkar bättre med musik i ladugården, vi handlar mer med musik i affären och framförallt, vi mår bättre med musik i våra liv. Vi är ju inte mer än människor

Allätare

Jag är en all-lyssnare och tycker om så gott som all musik. Det finns inte många musikstycken som inte har något att ge, något att hitta musikaliskt.
Ta mina spinningpass som exempel. Här får du country, visa, pop, mello, rock, hårdrock och dansband in i dina öron under 45 minuters trampande på cykeln.

Men kanske inte all musik, alltid. Det är mycket tycke och smak. I dessa mello-tider blir det vansinnigt tydligt att vi har olika tycke och smak. Alla har vi en åsikt. Och jag gillar låtar som inte går vidare...det är jag det

Musikalisk glädje

Jag gillar rock och kraften i den musiken. AC/DC är favoriter och många rockgrupper har gjort dom bästa balladerna. Musikaliskt riktigt, riktigt bra! Lyssna på Scorpions och Bon Jovi och Queen till exempel.

Jag gillar också mello, schlager och dansband för det är musik jag blir glad av. Country ligger mig mycket varmt om hjärtat och Kenny Rogers är en av mina absoluta favoriter.

Apropå musikaliskt. Jag var nyss och såg filmen BadRock på bio. Du vet Björn Skifs underbara turne-ide på 80-talet? Well, är du inte i närheten av min ålder kan det vara så att du inte har en aning om vad jag menar och då kan du googla BadRock och förkovra dig i musikalitet.
Där var alla tillsammans på scen och tillsammans i alla låtarna och alla var lika mycket värda. Och det, det är musikalitet. Musik-glädje a la megastort. Lyssna:

JoyVoice

En kör för oss som vill sjunga men som inte vet hur man gör.
En kör för oss som vill sjunga men glömt hur man gör.
En kör för oss som älskar att sjunga.
En kör där vi alla kan sjunga tillsammans, på lika villkor.
En kör där vi alla är lika mycket värda.
Vi är drygt hundra deltagare, hundra underbara själar. Vilken musikglädje! Vilket ös!
JoyVoice har kommit till Skara!

Diggiloo

I sommar blir det Diggiloo vid Läckö Slott. Första raden, jajamen! Ser mycket fram emot detta och hoppas att musikaliteten och samspelet och musikglädjen kommer finnas där. Inte tillrättalagt och ”studiomusikordentligt” utan live med känsla och inlevelse. Spännande!

Slutet

Avslutar med musikglädje, värme och underbar utstrålning.
Musikalitet med känsla och inlevelse.
Musik som kommer överleva oss alla.
Tack


Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-03-10, kl 17:25

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution