/// Tips på fredagsmys!

Tips på fredagsmys!

Vad ska vi äta idag eller rättare sagt vad ska vi laga för mat idag. Den ständiga funderingen och huvudbry för alla. Fredagsmyset får sig en liten smolk i bägaren då man måste planera, handla och stressa runt. Jag har hittat lösningen men mer om det lite längre fram...

Mästerkockar hit och stjärnkrögare dit och hela Sverige ska baka

I tv får vi det ena tipset bättre än det andra på måltider att laga och saker att baka. Visst fyller det en funktion när idetorkan är som störst eller inspirationen behöver en knuff i rätt riktning. Dock kan det bli lite väl mycket tävling över programmen! Varför måste det vara en utröstning i allting? Varför måste någon förlora? Jag gillar inte riktigt iden med att tävla i mat – det blir för stressigt helt enkelt. Mat ska man njuta utav! Både att laga och att spisa!

Vad blir det för mat?

I andra program blir man antingen helt hänförd över hur duktiga kockarna är eller (som jag) får dåligt samvete över att inte vi lagar lika häftiga måltider som dom på tv. Det ska vara marinerat, blancherat och kryddat efter konstens alla regler. Ofta då med kryddor som växer sig stora, starka och friska på köksbänken. Inte som mina gulnande strån av persilja och förväxta långa rankor med citronmeliss.

Tips på mat - Mattipset

Efter alla dessa program och efter alla funderingar och bläddrande i den ena vackrare kokboken än den andra har vi som bor i Skara den ultimata lösningen.
På fredagar styr man kosan mot Mattipset där Lina och hennes trevliga personal står för fiolerna. Här inhandlas det varmrätt och efterrätt och eventuellt en bit bröd och vips så är middagen fixad! Låter som en saga, eller hur? Men det är dagens sanning ska ni veta!
Rejäla portioner så alla blir mätta och gott är det kan jag lova. Just idag är det pulled pork med tillbehör och rabarber- och hallonpaj!
Skaraborgsgatan 64 finns Mattipset på och det behövs ingen förbokning utan mellan tre och sju på fredagar säljer dom middagsmaten. Vänta bara inte för länge för det finns risk för att maten blir slutsåld.
Just idag är det sista fredagsgourmet för våren men misströsta inte. Lina har så mycket mer på sin agenda (läs matsedel). Kanske är det dags för vårfest eller varför inte studentfirande - vi bor ju i Skara där studenten verkligen firas!
Och i höst hoppas vi att fredagsgourmet är tillbaka så fredagsmyset är räddat!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-05-02, kl 14:44

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2022. Producerad av: Websolution