/// Hoppet Loppen

28 april / 2017
Taggar: Skara, 2017

Hoppet Loppen

Jag har tidigare skrivit om Skaras utedagis Knattehälsan och om Att Ge Är Att Få.
Idag kombinerar jag båda ämnena i Hoppet Loppen.

Hoppet Loppen

Parkerar bilen vid Fornbyns lekplats. Ja, vi tog bilen vilket kan verka motsägelsefullt när det handlar om att röra på sig men ni vet...Tiden...Livet...
I sakta mak rör vi oss mot ingången till Fornbyn och vi är i gott sällskap. Cyklar och bilar och ben är i rörelse: alla med samma mål.
Vid ingången får vi visa, på telefonen, att vi swishat (20kr per barn) och barnets namn registreras per papper och penna. Sen får vi ta vår nummerlapp!
Ja, alla barn får sin egen nummerlapp som dom bär med stolthet.

Starten sker i omgångar från 17.30 till 18.00. Helt underbart ordnad oordning där barn, syskon, föräldrar och far/morföräldrar blandas. Alla på startlinjen (som är lite lagom flytande i gruset) hjälps åt att räkna ner: Klara, Färdiga, Spring!

Och som det startas! Om och om igen går starten! Vissa barn långt före sina vuxna, andra tillsammans med och några (som vi) i sakta 1-års-fart
Förra veckan var det drygt 80 (!) startande barn. Helt underbart!

Banan är 500 meter lång och tydligt uppmärkt med pilar och Lille Skutt. När vi närmar oss mållinjen hejjas det och peppas och ALLA är vinnare!
En Festis och en slät bulle (sponsras av City Gross Skara) till alla barn!

Vill du äta kvällsmat där i Fornbyn för att väl hemma bara ha tandborstning och pyjamas kvar inför läggningen går det jättebra! Grillarna (du tar med vad du vill grilla själv) är startklara 17.30.

Barncancerfonden

Alla pengar som kommer in går oavkortat till barncancerfonden och du kan följa insamlingen på Hoppet 2017.
Jag håller helt med Pernilla Dahl (grundaren av Hoppet Loppen i Skara) när hon säger:
-Älskar iden av att barn hjälper barn!

Starten

Första året var evenemanget på Planteringen och i år alltså i Fornbyn.
Jag bara måste fråga hur hon kom på iden:
-Vi har tidigare sprungit i närliggande kommun men logistiken runt förtog lite av glädjen. Det tog för långt tid att färdas och egentligen; varför åka över kommungränsen?
Men att rodda allt själv måste kräva stort engagemang?
-Ja, jag frågade några idrottsföreningar om dom ville vara medarrangörer för tanken var att vi kunde hjälpas åt. Tyvärr har inga visat något intresse, ännu.
Så då tänkte hon helt sonika:
-Får väl göra det själv! Och med hjälp av goda vänner har det fungerat.

Spring i benen

Hoppet Loppen, där hoppet står både för hopp och för spring i benen och där Lille Skutt blev en passande karaktär, har en helt underbar målformulering:
”Syftet är att barnen ska vara ute i friska luften, röra på sig och har roligt tillsammans! Huruvida barnen väljer att ta sig 10 meter eller 10 varv (i valfritt tempo) är egentligen ”skit samma”. Man får tänka på att de garanterat kommer att springa runt och ha roligt med de andra barnen efteråt ändå.
Förhoppningsvis kommer vårt bidrag till Barncancerfonden att hjälpa någon/några som idag inte har samma friska och starka kropp att få en chans att bli bättre.”
Texten är från Hoppet 2017, en sida hos barncancerfonden, där du självklart kan vara med och skänka valfri summa.

April och Maj

Fyra tillfällen har passerat i väderrika april och underbart är att det finns lika många möjligheter kvar i maj: 3, 10, 17 och avslutningskvällen 31 maj.
Att trivas i gemenskapen både före, under och efter att barnen (och deras vuxna) tagit sig runt banan i valfritt tempo det är summan av kvällens utomhusaktivitet.
Att ge av sin tid och att göra det tillsammans med alla olika generationer: Det Är Lycka
En positiv känsla av att vi faktiskt gör skillnad sprider sig i kroppen.
Kom och var med DU också!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-04-28, kl 18:46

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution