/// Släpp fram det!

15 oktober / 2015

Släpp fram det!

Ja, gör det! Lite oftare! Lite mera! Lite som Ordförande i Kultur-och fritidsnämnden! Lite som Skaras stadsguide! Lite som eleverna på Skara skolscen! Ja, gör det! Släpp fram det!

Lunchlyrik

Idag har jag varit på lunchlyrik på biblioteket och jag är upprymd av ord och känslor. Det var så bra! Så känslosamt bäst! Inför en fullsatt sal regerade sex stycken elever från Skara skolscens andra termin. Dom framförde dikter, strofer och texter av Bob Hansson och Kerstin Thorvall. Och det med bravur! Dom släppte verkligen fram det

Skara Skolscen

Du vet väl om att Skara skolscen har massor med framträdanden kvar i höst/vinter? Det blir teater, fika och filosofi samt musik på biblioteket i nov/dec. Det blir slutproduktionen i slutet av november och självklart Lucia på Skara skolscen 11-12 dec. Vad vore väl en julupptakt utan DET luciatåget

Kupp

Turligt nog valde Kultur-och fritidsnämndens ordförande Laila Skantz att kuppa just på den lunchlyrik som jag valde att gå på! Det var Kulturveckans Ros som skulle delas ut och det till en dam som absolut släpper fram det - Skaras egen stadsguide: Barbro Olofsson!

Ord

Både Bob Hanssons och Kerstin Thorvalls ord passar i dagens samhälle. Man kan rent utav säga att dom är i samhället av idag.
Jag hade förmånen att brevväxla med Kerstin under en tid och hon var så mycket mer än sitt samhälle. Hon var både större, bredare, hade mera ljud och framförallt flera ord än vad "förståsigpåarna" hade, och förstod. Jag saknar hennes ord... Det blir ännu mer tydligt när ungdomen av idag tolkar och ger mig hennes ord på nytt. Det blir mycket känslor. Som man måste få släppa fram. Och det gjorde jag. Så härligt!

Att vara människa i världen vi byggt

Det är inte lätt att vara människa...i världen vi byggt...i världen som kanske inte alltid passar oss...eller vi passar in i den.
Då är det extra befriande att träffa på ungdomar som Jesper, Jenny, Maria, Julia, Viktor och Johanna!
Extra förlösande att få ta del av en kupp med lyckopillret Laila.
Och helt vansinnigt bäst att bo i just Skara: Den helt underbart lagom stora småstaden

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-10-15, kl 14:19

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution