/// Våren har paus!

Våren har paus!

Undrar ni som jag vart våren har tagit vägen? Minus fyra grader på nätterna talar sitt egna språk – våren har tagit en paus.

SMHI

Lagom till att SMHI meddelade att sommaren var på gång, ja i alla fall den metrologiska sommaren ,då avstannar allt och våren ropar halt. Inte är det meningen att syrenerna ska blomma redan i början av maj utan lagom till skolavslutningen känns mera rätt. Vår bästa tid är nu sjunger Jan Malmsjö och det stämmer verkligen. Den bästa tiden att njuta av allt nytt och alla förändringar. Och det vet våren därför gör den små teaterpausar för att vi ska förstå och inte missa tiden som är just nu.

Blommor och blader

Visst är det härligt när blommorna slår ut och löven blir större och grönare för varje dag men det får inte gå för fort. Vi måste hinna njuta! Njuta av påskliljor, tulpaner och andra vårlökar i rabatterna runt om i Skara. Vilken annan stad kan stolta med så många olika lökväxter blandat med perenna blommor och blad? Det gäller minsann att gå ett varv i stan med jämna mellanrum så man inte missar något. Det är tur att det är lite kyligare ett tag efter all sommarvärme som strömmat emot oss – vi måste hinna med att njuta i vår vårstad, eller hur?

Mellan hägg och syren

Skomakaren hängde upp sin skylt ”stängt mellan hägg och syren” för att kunna njuta av den bästa tiden på året. Imorgon söndag kan vi få se några som också njuter till fullo: kosläppet på Uddetorp! Vad är mera vår än att få se kossorna springa ut och hälsa våren och spritta runt i sin nyfunna frihet!?! Så vad säger ni, ses vi på Uddetorp klockan tio för att njuta av kossornas glädje och krumbuktande dans?
Men kom ihåg: klä på er varmt för våren har ju fortfarande paus!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-05-03, kl 23:05

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution