/// Dan före dopparedan

23 november / 2015

Dan före dopparedan

Om exakt en månad är det dan före doppardan och vad var mera lämpligt än att lyssna på julmusik, live, ikväll.
På Skaras bibliotek var vi dryga 50-talet gäster som fick förmånen att njuta av tre suveräna musiker.

Our Home

Efter att ha tagit studenten från music and production spelar de tre tjejerna ihop under gruppnamnet Our Home. Det är Vilma Bäckström och Emilia Apelskog som sjunger och Javiera Varas Torres på gitarr.

Julmys

Vilken underbar timme vi fick med gruppen!
Det var julmusik som vi känner igen, och älskar, blandat med lite country. En egenskriven låt av Vilma smög sig galant in också
Jag viskar en bön var ett stycke jag inte hört tidigare och som fastnade direkt. Rudolf på svenska och Jag såg mamma kyssa tomten var med förståss. Min absoluta favorit var: En stjärna lyser i natt och avslutningsvis kom Tänd ett ljus - magiskt!

Röster

Vilma och Emilias röster klingade samspelt och precis som dom berättade så hade det saknats något om det bara varit en röst. Stämsång är underbart!
Pratet mellan sångerna sköttes förövrigt riktigt bra av Vilma. Så bra att dom flesta mera kända artister kan lyssna och lära. Avspänt och inte för tillkrånglat långt, och med klar och tydlig stämma - värt en extra applåd!
Javiera vet hur en gitarr skall hanteras. Fingrarna flög fram över halsen på instrumentet och toner växte i styrka. Och takten var magisk! Inte ens när det blev någon liten miss blev det fel utan Javieras ansikte sprack upp i ett underbart, generat leende och musiken fortsatte som inget hänt. Proffsigt!

Avundsjuk

Känner du dig avundsjuk? Kanske lite smått irriterad över att inte du också var på biblioteket ikväll och lyssnade. Ingen fara. Our Home spelar i Olins park på eftermiddagen på skyltsöndagen. Kom dit och lyssna!
Ryktet viskar att det nog också blir musikaliskt inslag på en och annan krog i Skara framgent.Det är i Skara det händer - den helt underbart lagom stora småstaden

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-11-23, kl 20:51

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution