/// Om jag bor på gymmet?

Om jag bor på gymmet?

.
Tre vanliga frågor

Bor du på gymmet? Nej, det gör jag inte blir svaret, men jag älskar vårt gym! Jag älskar att man alltid blir välkomnad, att det alltid finns någon att tjöta några ord med, att det finns ofantligt många pass att välja på samt att, om man vill, kan "gå in i sin bubbla" och träna själv och fokuserat utan störningar!

Hur mycket ska/kan man träna är nästa fråga? Helt individuellt tycker jag. Paolo Roberto säger mycket klokheter och två saker är: hur lite du än rör dig har du kommit längre än den som ligger kvar i soffan och: tjejer borde träna mer som killar (mer muskelträning) och killar borde träna mer som tjejer (mer kondition).

Med andra ord: något är bättre än inget och blandat är bäst!

En annan klok man är Slejman Karadag som för ett tag sedan skrev på Facebook: kvalité istället för kvantitet. Och där kommer gymmets instruktörer in i bilden. Visst kan man jobba på maskinerna (och fria vikter) helt med egen kunskap men vill man höja sig till nästa nivå är det dags att be om lite vägledning. Och det behöver inte resultera i långa listor utav rörelser som ska upprepas i, vad som känns som, en oändlighet. Lita på instruktören och ta till dig tipsen pö om pö - kvalité mot kvantitet!

Vill man sen skaffa sig en pt (personlig tränare) är det ett guldkorn i sig! Viktigt är att man trivs ihop och visar ömsesidig respekt för varandra - och har roligt!!!
Under sommarcampen har vi haft förmånen att ha inte mindre än två pt - Harriet och Eva! Dom har haft pass med oss, personliga stunder, lagt upp träningsschema och peppat oss i största allmänhet. Hallå! Förstå vilken lyx vi haft - två pt en hel sommar!

En tredje pt som jag tycker otroligt mycket om är ptjessica.k! Henne kan du nå per mail (ptjessica.k@gmail.com) och/eller besöka hennes instagramprofil - där hon för övrigt peppade oss med filmer och träning under hela augusti i en utmaning!
Ptjessica.k påminner mig också om vikten av vila och det är bra, och behövligt!

Tredje (och sista) frågan jag brukar få är: ska man träna styrka på morgonen och kondition på kvällen, eller tvärt om? Smaksak, blir svaret. Jag tränar oftast styrka på morgonen och det är för att spinningpassen jag älskar finns på kvällstid. Att träna kondition först och styrka direkt efter kan dock medföra vissa begränsningar. Då har du kört slut på mycket av orken och kan inte prestera fullt ut, musklerna är tomma på energi.

I höst startar ett nytt kombinerat pass styrka/spinning som jag ser mycket fram emot! Det är Eva som ska ha passet, på tisdagar! Igår var första gången och gissa om jag blev nöjd! Perfekt med styrka genom att använda underbara kroppen, och inget mera, i rörelser som flera gånger påminde om både yoga och qigong. Efter första halvtimmen styrka blev det spinning med mycket kraft och fart - värmen vi alstrade hade kunnat driva ett litet kraftverk

Sammanfattningsvis är all träning som blir av, bra träning! Vill du lite mer: be instruktörerna om hjälp! Har du kört fast - ta ett nytt pass och utmana dig själv, och kroppen! Och framförallt: glöm inte att vila! Det är i återhämtningen vi växer, både i kropp och själ!

Utmaningar

Min utmaning till mig själv just nu är att åka på en hälsocamp i dagarna fyra. Du kan följa mig på min privata blogg, engreb.se!
Och en utmaning till dig som läser just nu: Missa inte öppet hus på Hälsostudion i Skara på lördag 6 september. Det kommer att finnas prova-på-pass hela dagen och Sportringen är där med fina erbjudanden.
Varför inte passa på och köpa ett träningskort så ses vi när jag är tillbaka från campen!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-09-02, kl 22:02

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution