/// Åter från semestern?

24 augusti / 2014
Taggar: 2014, familj, Skara, positiv, njut

Åter från semestern?

.
Vad har du gjort på din semester? Njutit, slappat, rest och/eller fixat och trixat hemma?
I min familj har vi gjort lite av varje, av det mesta faktiskt. Jag har till och med hunnit med att gå en kurs, som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Njutit och slappat

Vi har njutit av vädret (det bästa jag varit med om fyra veckor på rad ) och slappat i solen och skuggan. Ibland har det varit för varmt men inte får man klaga inte - det är bara att njuta och tänka på vintriga snödagar!
Vi har badat på Vilan och i Nääs. Inne i badhuset stod vi i massagestrålarna och njöt en hel evighet! Himlar vad skönt det är självklart satt vi i bubbelpooler (inne och ute) också, och simmade.

Rest

Vi har rest till Hjo och vi har cyklat utmed Göta Kanal. I Hjo åt vi glass både i Gula Paviljongen och hos Moster Elins. Och det kan jag lova er att Österhagens chokladglass och Moster Elins kokosglass, det är en fulländad njutning

Att cykla från Sjötorp till Hajstorp (och tillbaka igen) är bland det roligaste jag gjort! Och då var det ändå årets varmaste dag - Phu!
Vi hyrde cyklar (bra damcyklar med plats för lite packning i korgen) hos Sjötorps cykel. Att trampa utmed kanalen utan några fordon att ha koll på var härligt. Nästan alla man mötte hälsade och stämningen var lite gammaldags gemytlig!
Hajstorp åker vi till varje år så att cykla just dit var inget svårt val. Vi stannade och fikade i Norrkvarn på vägen dit och kollade slussande båtar i högt och lågt. Väl i Hajstorp fikade vi igen (glass kan man aldrig få för mycket av ) för att sen vända hemåt igen. Och rätt väg var det för hemåt blev det nerför vid slussarna - inte för att vi var så trötta men det blev i alla fall lite svalka av vinden, i värmen

På väg tillbaka stannade vi och simmade i kanalen och det är något som måste upplevas! Att simma tvärs över med spänningen att det när som helst kan komma en båt - ja, det går inte att beskrivas i ord.
Väl tillbaka i Sjötorp badade vi vid en liten sandstrand och det svalkande doppet var ljuvligt!

Fixat och trixat

Men mest stolt, och glad, är jag över allt vi gjort hemma på gården.
Vi har grävt ur och byggt ett altandäck, målat en sida på ena flygelbyggnaden, kört ut drygt 15 ton grus, bytt golv och målat balkongen! Varmt var det mest hela tiden så vätskeersättning blev en ny vana!

Allt vi har gjort har vi haft mycket god hjälp av Skaras färgaffär och tjejerna som arbetar där. Vet man inte vad man behöver för pryttlar för sitt fixande hjälper dom till! Vet man inte vilken kulör man ska ha så tar man med sig en flaga från befintlig målning och vips så blandar dom till exakt vad som krävs. Och det är ytterst sällan man får vänta en längre stund på sin tur, för bemanningen är precis lagom, och får man ändå en stund över finns det sjuttiotolv olika saker att gå och titta på, och inspireras av.

Vet man (som jag) inte exakt vad som krävs i inköp för dom olika projekt man jobbar på så förklarar dom alltid och ger all fakta så, till och med jag kan fatta bra/rätt beslut. Oftast har dom själva, eller en kompis, eller en släkting, eller en granne gjort något liknande och därför blir faktan bred och målande - perfekt när man har beslutsångest
Ett varningens ord bara: det är himla trevligt i butiken och är man bra på att "babbla" (som undertecknad) så krävs det lite tid för ett besök. Men det är ju bara positivt, eller hur!?!
Eller som Konrad Klein skriver: Många förstör sin semester genom att göra för mycket medan de gör ingenting.

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-08-24, kl 20:36

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution