/// Vad gör du i helgen?

29 juli / 2015
Taggar: 2015, Skara, skivor, engreb, tips

Vad gör du i helgen?

I min privata blogg på Engreb skriver jag om hur viktigt det är att bry sig om sig själv! Ja, det är självklart viktigt att bry sig om andra, kända och okända, och att acceptera att vi alla är olika. Men oss själva missar vi ofta att bry oss om det där lilla extra: att lyssna på hur vi mår och när vi mår som bäst. Eller som min fina vän Moa skriver -And if I asked you to name all the things that you love, how long would it take for you to name yourself-

Tips ETT

Med ovan ord i tanken vill jag tipsa om två människor som verkligen lyssnat inåt och beslutat något med sig själv i tanken. Håll i er – här kommer tips nummer ETT!

Vinylkällaren

På Frejgatan 13, självklart i Skara, finns det guldkorn! Och dom är till salu! Varje sista och första lördagen i månaden är det öppet och då är vi alla välkomna in till Mats och fynda. Du vandrar nerför stentrappan och svänger lite lätt åt höger och där, precis meddetsamma, ser du guldkornen. Back efter back efter back med riktiga skivor. Inte några moderna cd utan riktig musik på LP och singlar! Och i vilken mängd! Wow, säger jag!

Brinner för uppgiften

Man märker direkt att här finns det kärlek – kärlek till musiken och till möjligheten att vi ska få dela upplevelsen av att lyssna på en riktigt bra skiva. Eller som Mats skriver på sin hemsida: ”Det är helt klart något speciellt att lägga pickuppen på en riktigt bra vinylskiva.”

Ordning och reda

Ordningen finns där. Inga problem om det är något speciellt du letar efter, en speciell genrer eller artist. Uppmärkt och insorterat är det. Och när du hittat - jag skriver inte om för hittar det gör man - har Mats alltid några extra fakta om just din skiva eller artisten du valt.

Lyssna och Njut

Självklart kan man inte köpa hur många skivor som helst...eller det kanske man kan... Men lyssna får vi också göra i affären. Fiffigt nog finns både möjligheten att lyssna i hörlurar (lite mer privat) eller att be om musik i hela lokalen. Ja, det blir nostalgikänsla av höga mått för hur många gånger har vi inte stått på Norlanders och lyssnat på spår efter spår i vår ungdom.

Personligt

Att Mats har skapat något personligt ur sitt intresse, som vi också får ta del utav, råder det ingen som helst tvekan om. Lyssna, Se, Upptäck och Lär! Att hitta vad som gör oss lyckliga och fortsätta att ge det näring: det är ett gott liv!

/ Jessica

Vän av ordning upptäcker här och nu att tips ETT blev tipset i detta inlägg! Japp, orden bara flödar när man blir inspirerad Men ingen oro: tips TVÅ kommer inom kort på en blogg nära dig och då är inspirationen från Istrums Gård!

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-07-29, kl 13:59

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution