/// Gästbloggare

Gästbloggare

Hej alla kattälskare där ute! Jag heter Stina och är gästbloggare. Ja, fast främst är jag ju katt förståss En otroligt vacker huskatt i mina bästa år!
Under en begränsad tid bor jag inneboende hos Jessicas familj för familjen jag har valt att kalla min är i utomlandet och då tänkte jag passa på och skriva ett inlägg här.

Snabelmonster

Varför har alla familjer snabelmonster? Hemma där jag bor i vanliga fall har dom en som rullar runt och brummar i ena änden och låter väsande/morrande i andra änden - inte kul alls! Jag försöker få matte att sluta använda den men det går sådär… I min tillfälliga familj har dom ett monster med flera meter lång snabel! Den är inte riktigt lika otäck utan jag kan ligga och titta på den en stund, men när den kommer för närma väljer jag att demonstrativt flytta mig till ett angränsande rum. Lite stolthet har man ju!

Spinna

Min tillfälliga matte pratar ofta, ja nästan oavbrutet, om spinning!
Om spinning på Hälsostudion i Skara!
Jag försöker få henne att förstå att det heter att spinna, och att jag gör det här hemma hur mycket hon vill. Jag stryker mig mot hennes ben eller buffar på hennes händer och spinner så högt jag någonsin kan - jag tar i med hela magen! Men hon fortsätter och prata om spinning - märkligt att det ska vara så svårt att fatta för människor.

Röd prick

Människor är bra lättroade alltså! Dom har en konstig grej i handen som gör en röd prick på golvet och varje gång jag springer efter pricken blir dom alldeles till sig! Knasigt! Men jag springer på, ibland runt och runt och runt, för lite måste man ju bjuda på sig själv. Dom blir ju så glada. Och glada människor är bra - då kan man bli klappad lite extra och kanske få mat lite snabbare. Jag jobbar fortfarande på det sista dock.

Inomhusgräs

Min tillfälliga matte kan inte för sitt liv förstå det här med inomhusgräs. Att det ska vara så himla svårt! Det växer i krukor i fönstren och smakar gudomligt men hon springer efter mig och säger att jag inte får vara i fönstren. Men hallå! Ställ inte gott gräs där då! Nu har hon flyttat alla krukor till ett rum som hon stängt dörren om. Ja, ja hon är lite listig det får jag medge.

Klappa på magen

Varför envisas alla människor med att klappa oss katter på magen? Kan dom inte förstå att det är privat och inget man delar med sig av till höger och vänster. Fast husse i min tillfälliga familj får klappa ibland. Han är snäll! Fast igår kväll fick jag säga till på skarpen att nu fick det vara nog med lek och bus. Det kom lite blod men han förlät mig snabbt - jag är ju så gullig när jag sätter den sidan till (eller jämt om ni frågar mig).

Mat

I min vanliga familj har jag ett knep som gör att maten serveras lite nu och då - i alla fall när matte inte ser. I familjen här är det stört omöjligt att få något extra. Men jag jobbar på! Rätt som det är så fattar någon galoppen och jag får påfyllning varje gång man vistas i köket. Det är målet!

Fågelmat

Jag berättade att husse är snäll han, i min tillfälliga familj. Han har till och med börjat mata fåglarna redan (fast det finns massor annat dom fortfarande kan äta) bara för att jag ska ha fin utsikt från min plats i köksfönstret. Massor med fåglar kommer och äter och ibland roar jag mig med att skrämma dom och göra mig jättestor och farlig och stå upp mot fönstret. Fast nästan jämt ligger jag bara och tittar när dom flaxar omkring där ute.

Trapprace

Min tillfälliga matte har kommit på en lek som hon tycker är jätteskoj, och jag leker med så hon blir nöjd. Det är ju trots allt hon som rengör min toa! Och ger mig mat oftast. Då gäller det att hålla henne på gott humör så hon sköter sig. Så här går det till:
Hon ställer sig vid trappan, uppe eller nere, och ropar på mig. Sen frågar hon om vi ska tävla. Hon börjar att gå och jag springer som en blixt förbi henne. Jag vinner alltid! Alla gånger! Fast ibland så stannar jag en bit framför henne i trappan och väntar på att hon kommer ikapp - man måste ju ge henne lite hopp, eller hur!?!

Filmfestival

Överallt i huset ligger det broschyrer som det står Skara Filmfestival på! Jag har tjuvkikat i en av dom och kan konstatera att inte har dom valt några kattvänliga filmer inte. Jo förresten det var en om en duva som satt på en gren - den kan nog vara bra! Fåglar är ju trevliga att titta på. Det fanns en om spindlar och en om apor också. Hm, ingen om katter - det bästa djuret! Märkligt!
Men sen förstod jag: Den stora skönheten heter en av filmerna - den handlar ju förståss om mig!
Tänk vilken tur att jag valde att bo just här (medans familjen är på utomlandet) då kunde dom göra en hel film om mig, och hur vacker jag är, och visa på festivalen.

Blygsamma hälsningar från Stina

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-10-21, kl 21:49

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution